Hildegarde

Hallo!

Even voorstellen:

Mijn naam is Hildegarde Theunis.

Ik ben al sinds 1984 gelukkig aan de zijde van mijn man Joris en trotse moeder van 2 unieke dochters, en moeke van een schat van een kleindochter.
Ik ben al heel mijn beroepsleven actief als maatschappelijk assistente en heb jarenlange ervaring binnen de jeugd- en gehandicaptenzorg en de kinder- en jongerenpsychiatrie.

Op mijn diploma staat “maatschappelijk assistent”. Ik volgde echter door de jaren heen tal van bijkomende opleidingen waaronder de 2 jarige opleiding toegepaste begeleidingsmethoden (Interactie Academie Antwerpen),  de ACT basisopleiding  en de verdiepingscursus (Allegre Hasselt).

Met paardencoaching combineer ik mijn twee grootste passies: op weg gaan met mensen en paarden! 

Ik heb al van kleins af interesse in paarden. Een tiental jaar geleden maakte ik kennis met Alvari, hij werd “mijn stoere ijslander”.

Van hem heb ik veel geleerd: de kracht van paarden en de kracht van verbinding en spiegeling. Het was een groot verlies wanneer ik afscheid van hem moest nemen.

Maar hij zette mij “on track” en de ervaringen met hem, motiveerde me om te starten met paardencoaching. Ik volgde de post graduaat opleiding bij HorSense (2018- 2019)

En toen werd begin 2019 Alvari-Coaching geboren! Passie voor mens en paard verenigd!

In 2021 en 2022 volgde ik de ervaringsgerichte opleiding : “Coachen met het zenuwstelsel”, (Navenja & Verrijdt)  die gebasseerd is op de Polyvagaal Theory  (Dr. Porges) en traumasensitief werken (Dr. Peter Levine) in combinatie de inzet van paarden.  Deze opleiding gaf woorden aan mijn intuïtie, en staafde mijn persoonlijke ervaringen en de ervaringen van de cliënten en coachees vanuit wetenschappelijke hoek.

In het verlengde van het “Werken met het zenuwstelsel” volgde ik een intensieve driedaagse clinic over traumasporen en hechting bij Sarah Schlote van Equisoma.
Trauma herkennen en traumasensitief begeleiden is voor mij een belangrijke meerwaarde in mijn coachings.

Het blijft me boeien om me te verdiepen in nieuwe inzichten en methodieken.

Reeds meer dan twintig jaar heb ik ervaring met verschillende meditatie- en relaxatietechnieken en  maakt dit een deel uit van mijn dagdagelijks leven.

Als mens en als coach vind ik authenticiteit, oprechte betrokkenheid, mildheid, respect en passende zorgzaamheid belangrijke waarden.