Meditatie – initiatie

Meditatie – initiatie

 

Wat wil je bereiken?

Je wil een kalme heldere geest…. Is dat ook iets waarnaar jij op zoek bent ?
Je wil antwoorden op de vragen: Wat is dat nu meditatie? Zijn er verschillende manieren om te mediteren? Hoe eraan beginnen?

Aan de slag met meditatie

Alvari Coaching biedt je een eerste kennismaking met meditatie: eerst krijg je wat theorie en vervolgens laat ik je proeven van verschillende meditatie methodes.

Na meer dan 10 jaar ervaring met mediteren en vanuit het effect dat ik zelf mag ervaren, wil ik deze vaardigheid graag met je delen.
Wanneer ik er mee begon, was ik eigenlijk zelf een beetje wantrouwig ten opzicht van mediatie. Ik wist niet wat het inhield en ik zag een tiendaagse cursus niet onmiddellijk zitten…. Ik ben dan ook voorzichtig en rustig aan begonnen, maar heb intussen verschillende cursussen achter de rug.
Vanuit deze ervaring kwam ik met dit aanbod : vrijblijvende info, korte oefensessies, misschien ontdek je dat mediteren iets voor je kan betekenen, of niet. Als je nog twijfelt of vragen hebt, even bellen of mailen. Of gewoon eens komen proberen!

Over de meditiatie initiatie

Inhoud van de avonden :

    • wat is meditatie – theoretische info (waar ligt de oorsprong, wat zegt de wetenschap, info over verschillende methodieken (zoals aandachtsmeditatie,
      vipassana, transcendente meditatie, wandelmeditatie, mindfulness)
    • korte oefensessies met enkele technieken.

Je hoeft geen yoga- acrobaat te zijn om te mediteren. 10 minuten, rechtop kunnen zitten is wel noodzakelijk.
Je hebt geen speciale outfit nodig. Gewoon gemakkelijke kledij is voldoende.
Je hoeft geen matje of kussen mee te brengen, deze zijn voorzien, net zoals een aantal stoelen waarop je comfortabel kan zitten.